ΠΟΕ ΔΟΥ

Δευτέρα,20 Μαϊου 2024

ΕΙΣΤΕ ΕΔΩ: Αρχείο - Δελτία τύπου ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΠΟΕ ΔΟΥ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ 13/01/2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΠΟΕ ΔΟΥ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ 13/01/2012

E-mail Εκτύπωση PDF

 

ΑΘΗΝΑ 13-1-2012

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

            Τις απόψεις της ΠΟΕ-ΔΟΥ, κατέθεσε σήμερα, ο Πρόεδρός της ΧΑΡ. ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής.

Στην παρέμβασή του (συνοπτικά) ανέφερε :                                 

  • Το 15ο Ν/Σ με φορολογικές διατάξεις (από τον Οκτώβριο του 2009) δεν είναι αποτέλεσμα διαλόγου (ούτε και με την ΠΟΕ- ΔΟΥ), ούτε μέρος συνολικού σχεδιασμού, ούτε απαντά στα εκρηκτικά δημοσιονομικά δεδομένα.
  • Τα αδιέξοδα του φορολογικού συστήματος, δεν είναι ευθύνη των εφοριακών αλλά αποτέλεσμα της απουσίας πολιτικής βούλησης (διαχρονικά).
  • Η ευθύνη των ηγεσιών του Υπουργείου Οικονομικών, που επί δεκαετίες, εφαρμόζει πρακτικές περαιώσεων και ρυθμίσεις ληξιπρόθεσμων οφειλών είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ, γιατί διαπαιδαγώγησαν την ελληνική κοινωνία στη φορολογική ανομία, επιβραβεύοντας, την μη εκπλήρωση των υποχρεώσεών τους, με ανάλογες ρυθμίσεις.
  • Παρά τις προσπάθειες που κάνουν οι φορολογικές υπηρεσίες (με έλλειψη προσωπικού, προβληματική μηχανοργάνωση κ.λ.π.), δεν έχουν γίνει στον τομέα της φοροδιαφυγής, εκείνες οι δράσεις, που θα είχαν σαν αποτέλεσμα την αύξηση των εσόδων του Προϋπολογισμού.
  • Η ΠΟΕ –ΔΟΥ επικαιροποιεί ήδη τις συνολικές της προτάσεις για το φορολογικό σύστημα και θα καλέσει πολιτικούς και κοινωνικούς φορείς, να τοποθετηθούν αναλυτικά σε αυτές.
  • Απέναντι στα απαράδεκτα και κοινωνικά άδικα φορολογικά νομοσχέδια της Κυβέρνησης, είμαστε όχι απλά αντίθετοι αλλά και αποφασισμένοι να αντισταθούμε. Η αγανάκτηση των φορολογούμενων πολιτών, είναι και δική μας αγανάκτηση.

                                                    ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

 

   Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                              Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

         Χ. ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ                                                         Ρ. ΜΠΑΣΜΑΤΖΙΔΟΥ